Actualitat

13 maig

Realitzat el taller d’Ecografia Múscul-esquel·lètica per a fisioterapeutes amb un gran èxit de participació

Amb gran èxit de participació i totes les places exhaurides, el passat dissabte va tenir lloc a les instal·lacions d’EUSES de Salt un taller  d’ecografia múscul-esquel·lètica per a fisioterapeutes, que va comptar amb la participació com a docents de la Dra. Eulàlia Armengol i del Dr. Ramon Valls, metges reumatòlegs de l’Hospital de Palamós i especialistes en la realització d’estudis ecogràfics.

Després de rebre una explicació dels conceptes teòrics bàsics necessaris per tal d’iniciar qualsevol estudi ecogràfic i de fer una breu introducció del funcionament de l’aparatologia que es faria servir, els fisioterapeutes assistents varen tenir l’oportunitat de realitzar una doble pràctica, guiada pels docents, fent ús dels ecògrafs que estaven a la seva disposició. La primera pràctica va ser la realització d’un estudi ecogràfic de la musculatura quadricipital i, amb posterioritat, es va realitzar una segona en la que els presents varen poder visualitzar les estructures de l’articulació de l’espatlla.

El taller va generar una gran expectació entre el col·lectiu de fisioterapeutes ja que era la primera vegada que es feia una formació amb aquesta temàtica a les instal·lacions de EUSES. Les places es van exhaurir en tant sols 48 hores i hi va haver representació de fisioterapeutes dels centres de pràctiques col·laboradors així com d’integrants d’EUSES Alumni. Les bones crítiques rebudes per part dels assistents i l’interès que ha despertat aquest taller ha fet que l’equip de Formació Continuada d’EUSES que dirigeix Pere Iglesias hagi programat ja un curs complert d’Ecografia Múscul-Esquelètica per a fisioterapeutes per al curs acadèmic 2016/17.

tallermuscesc02 tallermuscesc03