Actualitat

18 maig

La revista New England Journal of Medicine publica els resultats de l’estudi WAKEUP realitzat pel director del cicle d’Imatge per al Diagnòstic, Salvador Pedraza, i el professor Josep Puig

La presitigiosa revista científica New England Journal of Medicine ha publicat els resultats de l’estudi WAKEUP que s’ha dirigit des de Girona a nivell de tot l’Estat i que ha tingut un protagonisme rellevant del Centre Garbí amb la participació del director del cicle de Tècnic Superior en Imatge per al Diagnòstic i Medicina Nuclear, Salvador Pedraza, i del professor d’aquest mateix cicle, Josep Puig, tots dos membres destacats de l’equip de Radiologia i Neurologia de l’hospital Dr. Josep Trueta.

L’estudi publicat aporta un gran avanç i millora immediata en el tractament dels pacients que no es coneix el moment d’inici de l’ictus.  L’estudi WAKEUP demostra la seguretat i eficàcia de tractar amb rTPA als pacients amb ictus del despertar seleccionats amb RM que mostrant un “mismatch” entre Difusió i FLAIR.

La New England Journal of Medicine és una de les revistes científiques en medicina amb més tradició i importància del món. Té un factor d’impacte elevadíssim (de 72,406 el 2016) i està editada per la Massachusetts Medical Society. Es tracta d’una revista pionera en la descripció del VIH (Pneumocystis carinii pneumonia and mucosal candidiasis in previously healthy homosexual men” Gottlieb et al. 1981) o en la teràpia dirigida en la leucèmia mieloide crònica (“Efficacy and safety of a specific inhibitor of the BCR-ABL tyrosine kinase in chronic myeloid leukemia” Druker et al. 2001).

Tant el Punt-Avui com el Diari de Girona s’han fet resó d’aquesta notícia.