Actualitat

6 jul.

Un exemple de ‘learning by doing’: els alumnes dels graus en CAFE i en Fisioteràpia d’EUSES Terres de l’Ebre-URV realitzen el curs de SVB-DEA

Els alumnes de 3r curs de CAFE d’EUSES Terres de l’Ebre han realitzat aquesta setmana, en el marc de l’assignatura de Primers Auxilis, el curs de Suport Vital Bàsic-Desfibril·lador Extern Automàtic (SVB-DEA). També el van fer fa dues setmanes els alumnes del Grau en Fisioteràpia. Un clar exemple, de l’aplicació de la filosofia del learning by doing; doncs, els estudiants aprenen sobre la pràctica i a partir de casos reals.

D’aquesta manera, tot l’alumnat del Campus de Terres de l’Ebre de l’Escola Universitària de la Salut i l’Esport (EUSES) comptarà amb el títol de SVB-DEA quan finalitzi els estudis universitaris. De fet, els campus d’EUSES de Terres de l’Ebre, tant a Amposta (CAFE) com a Tortosa (Fisioteràpia) estan equipats amb desfibril·ladors i són espais cardioprotegits i amb capacitat  per atendre una possible situació d’aturada cardíaca i poder salvar una vida.

En aquest vídeo, coneixereu amb detall l’experiència, a càrrec de dos estudiants de 3r del Grau en CAFE, Fàtima Fabra i Genís Saborido. Ambdós valoren molt positivament l’experiència; doncs, consideren que tothom es pot trobar davant d’una situació d’emergència i és important saber actuar correctament. Per això, se’ls van plantejar casos d’aturada cardiorespiratòria en ofegats i nens, posant en pràctica l’RCP, insuflacions, l’ús deldesfibril·lador i la maniobra de Heimlich. 

 Coneixem tots els detalls en aquest vídeo.