Actualitat

6 nov.

Un nou estudi confirma que caminar només 10 minuts millora la nostra funció cerebral

Caminar és molt bo per la salut des de molts punts de vista. Ens ajuda a activar els nostres músculs a millorar la circulació i a cuidar el nostre cor. Ara bé, una nova investigació científica, publicada a la revista ‘Proceedings of the National Academy of Sciences’ ha conclòs que inclús caminar durant 10 minuts diàriament pot canviar la manera en què es comunicaven diverses parts del cervell i millorar la memòria dels participants.

Per desenvolupar l’estudi acadèmic, els investigadors van reunir a 36 pacients joves i saludables. Amb la intenció de comprovar l’efecte de l’exercici físic, van sotmetre als participants a 10 minuts de bicicleta estàtica de manera suau, de tal manera que les pulsacions no s’elevessin més enllà del 30% de la capacitat total.

Després d’aquestes sessions se’ls va demanar que completessin un test de memòria. En el test es presentaven diferents imatges i havien d’indicar si la imatge era nova o ja l’havien vist.

Els resultats obtinguts van concloure que els participants havien sigut millors memoritzant les imatges quan anteriorment havien estat pedalejant la bicicleta estàtica.  La regió de l’hipocamp s’activava més i estava millor connectat a les àrees del cervell relacionades amb l’aprenentatge.

Així doncs, l’activitat física, encara que sigui lleugera, pot canviar la funcionalitat del nostre cervell.

Els alumnes del Grau en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport (EUSES-UdG) i del Grau en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport (EUSES-URV) reben una formació molt completa en l’àmbit de l’esport. El pla d’estudis cobreix les quatre branques principals de coneixements: salut, gestió, rendiment i docència. D’aquesta manera, el graduat finalitza els estudis amb un profund coneixement sobre l’impacte de l’activitat física a l’organisme i els seus beneficis.