El Dr. Marc Madruga, que compagina la docència al Campus de Salt d’EUSES (es professor del Grau en CAFE i del Màster de Readaptació) amb la tasca de preparador físic del Barça B, ha liderat una investigació que s’ha publicat a la revista científica Journal of Human Kinetics, L’article, titulat “Relationship between change of direction speed and curve sprinting soccer players” (relació entre el canvi de direcció, la velocitat i la corba d’sprint dels jugadors de futbol) revela uns resultats que suggereixen que l’esprint de corba s’hauria d’avaluar en condicions aïllades respecte a les proves de COD (és a dir, COD-90º). A més, els professionals de la preparació fisica haurien de considerar les dades de dominància oposada entre COD i corba per al disseny de programes d’entrenament.
Aquest estudi s’ha fet amb col·laboració amb Alberto Fiter, Irineu Loturco, Bernardo Requena (Football Science Institute- FSI®), Thomas Dos’Santos (Universitat de Manchester), Vicente Beltran (docent a EUSES Terres de l’Ebre) i Dani Romero, que és el director del Màster de Readaptació a l’Activitat Física i l’Esport d’EUSES i, a més, preparador físic del primer equip del FC Barcelona de Ronald Koeman.
Aquesta recerca liderada pel Dr. Marc Madruga va comptar amb la participació de reQsport Barcelona i és un projecte amb molta implicació de l’EUSES degut a la participació d’alumnes del Campus de Salt de l’assignatura de Noves Tendencies en la recollida de dades.