La Dra. Anna Prats presenta els resultats del projecte PECH en les jornades PAAS 2020
La 13a edició de les Jornades PAAS, que aquest 2020 ha tingut format online a través de la plataforma Zoom a causa de la Covid-19, va donar cabuda en el seu programa d’enguany al projecte PECH, una investigació liderada des de l’EUSES i que en el 2018 va guanyar el premi PAAS en l’àmbit educatiu. Les PAAS es un Pla Integral per a la Promoció de la Salut mitjançant l’Activitat Física i l’Alimentació Saludable que depenen de l’Agència de Salut Pública de la Generalitat de Catalunya.La Dra. Anna Prats, una de les líders d’aquesta investigació, juntament amb la Dra. Raquel Font, la Dra. Blanca Román i un ampli equip format per professors de l’EUSES i altres docents i alumnes i exalumnes dels graus de CAFE i de Fisioteràpia, va presentar els resultats del PECH (Physical Education Health and Children), un estudi dels efectes d’un treball neuromuscular integrat sobre la competència motriu, l’adherencia a les recomenacions de l’activitat física saludable i la predisposició a l’obesitat en nens de 8 anys. Aquest projecte es realitza amb el suport de la Diputació de Girona

Les conclusions principals de l’estudi a les quals la Dra. Anna Prats va fer referencia són:

  1. Una aproximació pedagògica de l’entrenament neuromuscular integrat durant l’escalfament a les classes d’Educació Física milloren la competència motriu i les habilitats motrius bàsiques dels infants de 7-8 anys.
  2.  Un programa d’entrenament neuromuscular integrat millora les habilitats motrius bàsiques de tots els infants, independentment del nivell inicial de competència motriu que mostrin.
  3. Els infants que abans de començar el programa d’entrenament neuromuscular integrat tenen un nivell mig de competència motriu presenten una millora més gran que els altres degut a què la velocitat en l’execució de la resposta motriu requereix de prèvia confiança i control de les habilitats motrius bàsiques aspecte que en el nivell mig es té més assolit.

Aquesta recerca es va fer l’any 2018 en les escoles Aldric, Puig d’Arques i la Salle (totes tres de Cassà de la Selva) i el Gegant del Rec i les Arrels (Salt) i hi van participar un total de 277 nens i nenes i els seus pares, així com els ajuntaments i els Centres d’Atenció Primària dels dos municipis.